2021-01-14 12:15:06• hírek • Bede Emőke

Két baleset is történt alig néhány órán belül. A sofőrök ki akartak bújni a felelősség alól

Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség
Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség

Szerda délután, 18 óra 30 perc környékén arról értesítették a rendőrséget, hogy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Nagymadarász területén.

Mint kiderült, egy 19 éves helybéli fiatalember épp a 108L jelzésű megyei úton gyalogolt, amikor egy ugyanabba az irányba tartó autó elütötte. A kocsit vezető 25 éves, ugyancsak nagymadarászi férfi elhagyta a baleset helyszínét anélkül, hogy az esetről értesítette volna a rendőröket, viszont a felelősségvállalás elől nem menekülhetett, ugyanis a közlekedési rendőrök csakhamar azonosították. A gyalogos szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedett, orvosi ellátás céljából azonban kórházba szállították.


A rendőrségi vizsgálat szerint egyik fél sem állt alkoholos befolyásoltság alatt a baleset idején.


Hídnak csapódtak a kocsival, de nem jelentették a balesetet

A szerdai nap folyamán, 15 óra körül arról értesítették a szatmári kórház sürgősségi osztályának munkatársai az avasfelsőfalui rendőröket, hogy egy 57 éves, batarcsi nő ellátásra jelentkezett a kórházban, ugyanis egy nem sokkal korábban történt közlekedési balesetben több sérülést is szerzett.


A rendőrség vizsgálatot indított, s mint kiderült, egy 35 éves, ugyancsak batarcsi nő épp szülőfalujában autózott, amikor egy kanyarban elvesztette uralmát a kocsi felett és nekicsapódott egy híd karjának. A nő nem értesítette az esetről a hatóságokat, holott utasa megsebesült. Talán nem is derült volna fény az esetre, viszont a sérültet nem sokkal a baleset után kórházba kellett szállítani. A vétkes sofőrt alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá, melynek eredménye negatív lett.


A rendőrség mindkét esetben gondatlanságból elkövetett testi sértés és a baleset helyszínének elhagyása miatt indított büntetőeljárást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: